Vegghengt vifter

Kjøkken hetten – uunnværlig i det moderne kjøkkenet

Hvis du vil unngå lukt fra mados på kjøkkenet ditt og i andre rom i hjemmet -

Kan du med stor fordel velge at installere en kjøkkenvifte. Kjøkkenvifte gjør det lett for deg å koke, steke og brassere maten din uten at hele huset kommer til at lukte av mat. 
Selv om du kan åpne vinduet og lufte ut, vil det ikke være en holdbar løsning. For det første vil det betyde et stort varmetap i de kalde vinter måneder. For det andet vil du ikke kunne få alle partikler fra matlagningen ut med bare utluftning.
Til dette formål har du bruk for en effektiv kjøkkenvifte, som kan fange fett og sot som ellers ville avleire sig på alle flater i kjøkkenet. En kjøkkenvifte med den rette kapasitet vil kunne holde boligen luktfri, uansett hvor flittig du end måtte kokkerere.

 

 

Hvilken type hette bør jeg velge?

Tidligere var en avtrekkshette en stor og klønete enhet som ble plassert rett over ovnen i hele dens dybde. Denne plasseringen er spesielt upraktisk i forhold til både matlaging og rengjøring, og kan være til sjenanse for personer over en viss høyde.

De gammeldagse hettene var ikke lenger effektive, og bråket samtidig utrolig mye. Det har imidlertid skjedd mye på denne fronten siden den gang. En moderne avtrekkshette av høy kvalitet vil kunne fange opp mat- og sotpartikler fra matlagingen på en mye mer effektiv måte, samtidig som den er tilnærmet lydløs.

Avtrekkshette med avtrekk eller kullfilter 

En nyere hette trenger ikke kobles til avtrekk, men kan fungere med et effektivt kullfilter som samler opp fett og mat og er lett å skifte. Faktisk vil en vegghengt hette med filter kunne rense luften like effektivt som en hette koblet til en avtrekkskanal, så lenge filteret skiftes en til to ganger i året.

Du bør bestemme deg for om du ønsker en hette med filter, eller om du ønsker å kunne koble din hette til hjemmets avtrekkssystem. Det vil fremgå av modellens produktblad om hetten fjerner mat ved hjelp av filter eller avtrekk, eller eventuelt har mulighet for begge deler.

La din avtrekkshette være veggmontert, og få mer plass

 

Nå for tiden kan du også velge hetter i mange andre utførelser, for eksempel veggmontert, fritthengende, takintegrert, skapintegrert og platetoppintegrert. Blant de mest populære modellene for det norske kjøkken finner du den vegghengte avtrekkshetten.

En veggmontert avtrekkshette er ideell for de som har platetoppen tett inntil veggen. Når du får hengt hetten på veggen, vil den ikke være i veien når du skal lage mat på samme måte som den tradisjonelle hetten. Og de moderne veggmonterte hettene er mye enklere å rengjøre.

Vinn plass med en veggmontert avtrekkshette fra Thermex

En annen god grunn til å ha avtrekkshetten veggmontert er at du kan spare mye plass på den måten. En vegghengt hette tar ikke mye plass og er faktisk nærmest dekorativ i sin enkle design.

De vakre hettene fra Thermex er eksempler på vakre og funksjonelle hetter som er enkle å installere og rengjøre. Thermex hetter setter helt nye standarder for hetter og hetter til private hjem.

Thermex hetter finnes i varierende design, og leveres i ulike størrelser med ditto kapasitet. Thermex hette seriene Blue Line og Yellow Line kan tilby vegghengte hetter med mulighet for resirkulering gjennom kullfilter eller tilkobling til avtrekk. De effektive avtrekkshettene finnes i flere flotte og stilige design – og du vil garantert kunne finne minst én modell som matcher ditt kjøkken.

Bestill din Thermex hette online

 

Ønsker du å bestille en Thermex hette via en nettbutikk, bør du være oppmerksom på at kun produkter fra Thermex Yellow Line kan bestilles på nett. Dette er for eksempel de populære modellene Glasgow, Reading, Cambridge II, London II, Preston Lux, Mini Preston II, Vertical Automatic og Corby.

Felles for alle de nevnte modellene er deres slanke profil og måten den enkelte hetten er veggmontert på. De nevnte modellene tilhører kategorien «vertical scope» og har vunnet stor popularitet på kjøkken over hele landet de siste årene.

Med en av disse modellene får du den ultimate plass besparelsen, da hetten er montert direkte på veggen. Kjøkkenviften holder en skrå vinkel fra veggen og tar ikke opp mye mer dybde enn en flatskjerm TV.

Blant de veggmonterte kjøkkenhette modellene i Thermex Yellow Line-serien finner du også de mer klassisk utformede modellene Decor 787, Camino Eco II, Decor 942, Harwich II og Harwich Lux samt det populære og veldesignede Derby. Og ønsker du ekstra sugekraft i et lekkert industrielt design, kan du velge Semi Industri kjøkken vifte i rustfritt stål – den perfekte matchen til et ekte gourmet kjøkken.

Thermex Blue Line - kun forhandlersalg

 

Hvis du har forelsket deg i en av de vakre og stilige hettene fra Thermex sin Blue Line serie, kan du finne det du leter etter hos utvalget av forhandlere. Disse modellene kan ikke bestilles online.

Blue Line-serien inkluderer de vertikale modellene Dax, Mine Bordeaux, Cave, Perpignan og Mini Perpignan, den spennende og rustikke Bretagne, som er perfekt for det tradisjonelle landkjøkkenet, og den mer konvensjonelt utformede horisontale modellen Lyon, som er spesielt egnet for brede ovner.

Felles for alle Thermex hetter 

 

Er den høye kapasiteten, det jevne og stillegående sug samt den vakre og stilige profil. Samtidig er enhetene enkle å betjene og kommer med mange forskjellige innstillings muligheter. Du vil helt sikkert kunne finne en Thermex modell som matcher dine ønsker og preferanser.

Du kan få din Thermex-hette montert på veggen dersom du velger å la en autorisert leverandør ta seg av levering og montering.