Baderoms ventilator

 

Sunt inneklima

Sunt inneklima med en effektiv baderoms ventilator

 

I løpet av de siste tiårene har inneklimaet kommet i søkelyset. Viktigheten av et sunt inneklima uten overdreven lukt, fuktighet, trekk og ubehagelig høye eller lave temperaturer har gått opp for både eksperter og huseiere.

Derfor bygges de fleste nyere boliger med innebygget ventilasjon, enten i form av varmegjenvinning, varmepumper eller klimaanlegg. På denne måten kan selv det tetteste og mest effektivt isolerte huset oppnå et inneklima som er sunt og behagelig på samme tid.

Å utstyre boligen med toppmoderne ventilasjon gir mange fordeler. For det første får du som nevnt her over, et mye bedre inneklima dersom luften i boligen skiftes ut fortløpende. Effektivt avtrekk fjerner radon og partikler samt allergener som pollen og støv fra luften, slik at den blir renere og friskere å puste.

Med et optimalt inneklima får du og din familie en høyere grad av velvære i det daglige. Du kan redusere risikoen for at barna utvikler allergi fra barndommen hvis luften renses for allergifremkallende støv.

På våren og sommeren kan du bli kvitt plagsom høysnue, da de fleste ventilasjonsanlegg filtrerer luften utenfra før den ledes inn i boligen gjennom profesjonelle filtre. Dette gjør at du ikke trenger å bekymre deg for om pollen fra gress eller bjørk blir sugd inn i boligen via ventilasjonsanlegget.

I tillegg kan du glede deg over at du med et ventilasjonsanlegg slipper å lufte ut flere ganger daglig for å redusere radonnivået i ditt og familiens hus. Radon er mistenkt for å være en medvirkende årsak til flere ulike former for kreft. Fjerner du radon fra luften vil du kunne minimere risikoen for utvikling av radon hos alle medlemmer av husstanden.

Til slutt vil helsen til huset bli bedre hvis inneluften er temperert og luftfuktigheten reguleres. Blant de mest plagsomme og skadelige plagene i hjemmet er muggsopp, som får gode vekstforhold dersom luftfuktigheten i boligen er for høy.

Muggsopp kan føre til sykdom hos både barn og voksne. Du bør derfor sørge for at fuktighetsnivået i boligen holdes på et absolutt minimum. Og dette kan du for eksempel gjøre ved å installere en baderomsvifte.

Baderomsvifter fra Thermex – et fremtidssikkert valg

 

Hvis badet ditt ennå ikke er utstyrt med ventilasjon eller ventilasjon, bør du vurdere å installere en baderomsvifte. Dette gjelder spesielt hvis du ikke har vinduer som kan åpnes for å slippe ut damp, eller et effektivt eksosanlegg som kan fjerne fuktighet fra luften.

En permanent høy luftfuktighet kan sette seg i veggene og gi opphav til muggdannelse. Mugg trives i fuktige miljøer og er vanskelig å bli kvitt når den først har festet seg.

Det er derfor viktig å sørge for effektiv ventilasjon på badet. Og dette kan du med stor fordel gjøre ved å bruke en baderomsvifte fra den danske produsenten Thermex. 

Thermex baderomsventilasjon​

 


Thermex, som kanskje er mest kjent for sine toppkvalitets kjøkkenvifter og hetter, står bak en rekke produkter for ventilasjon og luftrensing i private hjem. Blant disse finner du flere løsninger for baderomsventilasjon. Du vil garantert kunne finne en baderomsvifte som matcher dine behov i det brede utvalget.

Uansett hvilken baderomsvifte du velger, vil du aldri bli skuffet over et Thermex-produkt. I flere tiår har Thermex forsynt husholdninger i Danmark og resten av verden med kvalitetsprodukter for avsug og ventilasjon i alle hjemmets rom.

Future 100 – funksjonell og fremtidssikker design

 

Den ekstra stillegående og diskrete Future 100 baderomsvifte fungerer med både hygrostatstyring og styring via lysbryter. Hygrostatstyringen vil alltid fungere som primærstyring, noe som betyr at viften vil gå uavhengig av om lyset er på eller ikke, dersom luftfuktigheten er høyere enn innstilt grenseverdi.

 

Future 100 har et vakkert og diskret design som passer på ethvert bad eller toalett. Denne baderomsviften kan kobles til avtrekk , og passer til et murrør med en diameter på 10 centimeter.

Thermex Punto serien – liten og effektiv

 

Til det lille badet, hvor luftfuktigheten raskt blir relativt høy, kan du med stor fordel velge en Thermex Punto baderomsvifte. Denne viften, som passer for mindre våtrom, kan monteres i vindu, tak eller vegg.

 

Avhengig av hvilken modell fra Punto serien du velger, kommer baderomsviften din med justerbar forsinkelsestimer, automatisk avstengning og justerbar hygrostat, som kan stilles inn på mellom 60 % og 90 % relativ fuktighet.