Slik fungerer en kjøkkenvifte

 

Få mest mulig ut av Thermex kjøkkenviften

Inneklima og romventilasjon​

 

I dag er det veldig strenge lovkrav til isolering av et hus. Det er naturligvis bra for varmeregningen, klimaet og vår felles planet. Dessverre gjør en høy   isolasjon også at hjemmene våre er ute av stand til selv å puste – til skade for både bygninger og beboere. Det er dette problemet kjøkkenviften din må løse for kjøkkenet, som uten sammenligning er det rommet i boligen hvor behovet for ventilasjon er størst.

Det er ikke nok bare å åpne vinduet

 

En riktig montert avtrekksvifte skaper et undertrykk på kjøkkenet, slik at damp, fuktighet og lukt ikke sprer seg til resten av boligen. På denne måten bidrar avtrekksviften til å forbedre luftkvaliteten i hele boligen til fordel og glede for både beboerne og bygningen.

Avtrekksviften trekker ut den fettholdige luften gjennom filteret. Når luften passerer gjennom filteret, avkjøles den, slik at fettpartiklene fester seg.

Jo større avtrekksviften er i forhold til komfyren, desto bedre ventilasjon oppnår du.

Kantsug

 


Hetter med kantsug har et eksklusivt design med filtrene godt gjemt bort
innenfor hetten. Kantsug – eller spaltesug – skaper luftstrømmer hele veien
rundt kokesonen.

Det er disse luftstrømmene som isolerer osen slik at det ikke kan unslippe. hettens sug er konsentrert i sprekken. Lufthastigheten øker og lydnivået blir litt høyere.

Filtrer nederst

 

Hetter med filter i bunn har størst suge- og filterflate, lavere lufthastighet og mindre lydnivå fra luftstrømmen. I tillegg er filtrene enkle å fjerne i forbindelse med rengjøring.

Det er størrelsen på sugeflaten og luftmengden som er avgjørende for effektiviteten. Oppsamlingsgraden kan økes betraktelig ved å heve filterbunnen, og det er selvsagt en fordel om kapasiteten dekker hele kokeseksjonen.

Vertikal sug

Hetter med vertikalt avtrekk gir plass og bevegelsesfrihet rundt platetoppen. Designet er ergonomisk, og du kan komme til gryter og panner uten problemer når du lager mat.

Hetter med vertikal sug og bunn filter kombinerer kantsug og bunnsug og gir deg det beste fra begge suge prinsippene.

Metallfilter tar fettet

Hetten suger den fettmettede luften ut gjennom filteret. Når luften strømmer gjennom filteret, avkjøles den slik at fettpartiklene fester seg.

Siden metall gir en svært effektiv kjøling, er hele denne prosessen mest effektiv hvis fettfilteret er laget av metall, noe det er på alle THERMEX-modeller.​

 

Resirkulasjons filter

Aktivt resirkulasjons filter brukes på hetter med resirkulering som ikke har avtrekk til utsiden.

Karbonfilter renser luften for lukt, men ikke fuktighet.

Intern motor​

 

Kjøkkenvifter med intern motor kobles med avtrekket til utendørs gjennom tak eller vegg.

Kjøkkenvifter for resirkulering har ikke avtrekk til det fri. Et aktivt resirkulasjons filter renser luften før den sendes tilbake til rommet igjen.

Ekstern motor​

 

Motoren plasseres vekk fra hetten, f.eks. på loft, tak eller yttervegg. Det gir større utsugskapasitet og gir mindre støy.

De fleste THERMEX modeller finnes også for tilkobling til eiendommens sentrale ventilasjonsanlegg, d.v.s. uten egen motor.