Tips og råd

 

Få mest mulig ut av Thermex hetten din

Motorlyd​

 

En kraftig motor har større utsugnings kapasitet, men gir også tilsvarende høyere lydnivå. Du kan redusere lydnivået ved å redusere motor hastighetne. Det reduserer også den luft som suges ut, men størstedel av tiden er dette nok.

 


Luftstøy og kanalstøy

 

Luft i bevegelse forårsaker støy. Akkurat som når vinden suser, produseres lyd når den møter en hindring. Jo mere rett med så få bøy og sving som mulig, du kan montere avtrekket ditt med, jo ​​mindre støy vil den bli. Kanalen diamaeter må matche  motorens, og her er det viktig ikke å ha flaskehalse i installasjonen, så som utvendig riste og takhetter. 

Når det gjelder takintegrert modeller

 

Må du være oppmerksom på at avstanden fra kokesonen til filteroverflaten er lengre enn normalt. Denne typen modell er vanligvis utstyrt med kantsuging, noe som øker effektiviteten på suget. THERMEX anbefaler at avstanden mellom koketoppen og filteret ikke overstiger 3 meter.

Den optimale avstanden

 

THERMEX anbefaler at du monterer kjøkkenhetteni en høyde på 500-700 mm over komfyren. Vær imidlertid alltid oppmerksom på gjeldende lovkrav og spesifikasjoner for komfyrer, platetopper og ventilatorer.

Det er flere kontante energibesparelser å oppnå hvis du bruker kjøkkenviften riktig​

 

En hette som kjører på høyeste nivå bruker opptil halvannen ganger så mye strøm som på det laveste nivået. Det høyeste nivået er faktisk bare nødvendig når du koker eller steker mat som lukter eller oser mye. Start viften fem minutter før du skal steke eller koke. Da vil du skape det nødvendig undertrykk på kjøkkenet. Dette betyr at motoren ikke trenger å gå på maksimal effekt. Den lave og mer målrettede sugeeffekten sparer også på oppvarmings kostnader, fordi du bytter ut mindre av den varme luften som er, og må være, på kjøkkenet ditt.

Fjern uønsket støy

 

THERMEX anbefaler alltid bruk av kondens og lydisolert slange eller rør gjennom hele installasjonen, dette motvirker uønsket støy og fukt. Har du kjøpt et produkt med ekstern motor, kan du med fordel kjøpe og montere en lyddemper mellom hette og motor. Lyddemperen kan ytterligere dempe lyden av avtrekksluft gjennom installasjonen.

(Ta kontakt med din forhandler for mer info).

Rene fettfiltre fungerer best

 

Fettfiltrene må holdes så rene som mulig for å opprettholde effektiviteten. Avhengig av hvor ofte og hvilken type mat du tilbereder, bør du regne med å rengjøre metallfiltrene omtrent en gang i måneden – men det er også mye enklere enn en komplett kjøkkenrengjøring. 

Følg alltid instruksjonene for ditt spesielle produkt.

Unngå tap av sugekraft

 

Så langt det er mulig bør bruken av 90° bøyninger minimaliseres. Én 90˚ bøy gir like stort tap i sugekraft som en meter slange eller rør. Forkort alltid slanger og rør slik at installasjonen blir så kort som mulig. Jo lengre installasjon, jo større trykktapet = mindre sugekraft. Bruk alltid størst mulig slangediameter. Hvis kjøkkenviften eller motoren din er født med Ø150 mm, må du bruke minst Ø150/Ø160 mm slange osv. Går du bare ned en størrelse kan det redusere effekten med opptil 66 %.

 

 

 

Hvis standardkanalen skal være lengre, må det brukes en ekstra lang kanal eller forlengelsesadapter. 

I de tilfellene vil det komme en tilleggspris.

 

 

 

 

 

I noen hus er taket skrått.

THERMEX kan her skjære kanalen i vinkel så den passer.