Historiens "vingesus"

Thermex kjøkkenviftens moder​

THERMEX, (opprinnelig Thermor) ble grunnlagt i 1958. Kjerneproduktene var de første årene kun basert på mindre vifter for bruk på toaletter, kontorer, butikker, restauranter og lignende rom hvor det var behov for luftfornyelse.


HISTORIENS FØRSTE KJØKKENVIFTE
I 1965 introduserte THERMEX den første riktige hette modellen "turbinette" en kjøkkenvifte, uten lys og filter for plassering over komfyren.

 

HISTORIENS FØRSTE RESULTAT​

 

På midten av 1970-tallet designet, masseproduserte og lanserte THERMEX, som de
første på markedet en dekorativ hette med fettfilter, lys og styring. Den gang kjent som "smijerns hette" i dag bare kalt hette. Hensikten med denne innovasjon var å forene design og funksjon i en enhet. Den første "ekte" kjøkken hette ble kalt FANØ og ble lansert i 1976. Serien ble en dundrende suksess fra starten, og er den dag i dag en fast bestanddel i kjøkken over hele verden.

I 1983 begynte THERMEX å spre konseptet til andre land, først til Sverige og Norge og deretter til andre land. På midten av 1990-tallet endret designet stil fra sortlakkert smijerns hette med detaljer i messing til mere stilig og futuristisk design med overflater i børstet rustfritt stål.

Modellen Ronda i rustfritt stål med halogenbelysning og elektronisk styring var utviklet, produsert og markedsført i 1994, blant annet med massive reklamer på TV.


På slutten av 1990-tallet begynte THERMEX for å kombinere beholdere i rustfritt stål med glass.

MODELL ZIRCON
Modell Zirkon fra 2000 i stål og glass var en del av Crystalia-serien med funksjoner som optisk fiberbelysning, fjernkontroll, heve/senke funksjon og dekorativ belysning

 

INN-LINE AV JACOB JENSEN DESIGN
På begynnelsen av 00-tallet innledet THERMEX et samarbeid med den verdenskjente danske designeren Jacob Jensen. Dette førte til etableringen av serien Inn-line, som med sin stil brøt med den vanlige måten å designe kjøkken vifter på.

 

THERMEX TAK INTEGRERT SORTIMENT
På midten av 00-tallet jobbet THERMEXs utviklingsteam igjen for å skape nye innovative produkter. Dette førte til et mindre oppgjør med den tradisjonelle tankegangen om at sortimentet skulle henge ned over kokeøya i øyehøyde.

 

THERMEX lanserte derfor i 2002 som de første begrepet "takintegrert kjøkken vifte". En løsning hvor kjøkken viften ganske enkelt ble bygd inn i taket, og derfor ga uhindret utsyn til kjøkkenet.

 

Det skulle vise seg at denne løsningen senere skulle vinne innpass rundt om i verden, og brukes i dag i et stort antall i kjøkkener. Som det fremgår av historien er THERMEX ikke bare kjøkkenviftens mor, siden starten i 1958 har THERMEX kontinuerlig utviklet og markedstilpasset produktene til tidens trend og etterspørsel.

 

THERMEX er markedsleder innen hetter og kjøkkenvifter. THERMEX jobber hele tiden med å gi deg de beste og enkleste løsninger, og her er stikkordene: DESIGN, SUGEKAPASITET, LYDSVAKHET. I tillegg jobber THERMEX hele tiden mot mere energi- og miljøvennlige kjøkkenvifter.

 

Skulle du mot formodning ikke finne riktig løsning blant THERMEX sine mange alternativer, husk at THERMEX faktisk også kan produsere din helt egen kjøkkenvifte etter mål, og i akkurat den fargen du ønsker.

 

THERMEX er et 100 % danskeid selskap med lange og stolte tradisjoner. Våre produkter selges gjennom et kvalifisert og kompetent nettverk av kjøkken- og hvitevarespesialister over hele Norge.

 

THERMEX Scandinavia AS har hovedkontor i Hjørring Danmark, hvor vårt team av dyktige og serviceorienterte medarbeidere står klare til å gi deg markedets beste råd og service, både før og etter ditt kjøp av et THERMEX produkt . I tillegg til Danmark er THERMEX også til stede med egen organisasjon i Norge, Sverige, Finland og Spania.

 


THERMEX-organisasjonen er F.I.T og den står for
FLEKSIBILITET - INNOVASJON - PÅLITELIGHET