Daglig bruk og vedlikehold

 

Få mest mulig ut av Thermex kjøkkenviften

Skap undertrykk på kjøkkenet​

 

Slå på hetten 5 minutter før du begynner å lage mat, så er undertrykket klart for effektiv avtrekk. Når maten er ferdig kan du passende redusere kraften og la viften gå i 10-15 minutter, slik at luften er helt renset.

Det kan være fristende å åpne kjøkkenvinduet, men ikke gjør det. Dette vil forstyrre luftsirkulasjonen rundt viften og hindre at viften skaper det undertrykk som må til for å suge dampen, lukten og matosen ut av kjøkkenet før den sprer seg til resten av boligen. Det skal imidlertid være tilførsel av frisk luft, f.eks. gjennom en luftventil eller en lukket dør. Har du samtidig tent opp i peisen, som krever luft til forbrenningen, bør du la et vindu stå åpent i dette rommet.

Spar på strømmen

En kjøkkenvifte som kjører på det høyeste nivået bruker betydelig mer energi enn en som kjører på det laveste nivået.

Den høyeste innstillingen er bare nødvendig ved tilberedning eller steking av mat som lukter sterkt eller som oser.

Gode ​​avtrekks forhold

Dersom kjøkkenviften ikke virker tilfredsstillende kan det skyldes at avtrekksrøret har for mange bøyninger, er for langt eller har for liten dimensjon.

Utvendig rist eller takhette kan være for liten eller blokkert. Avtrekks røret må være som minimum samme dimensjon som rør avgangen/tilkopling på motoren.   

 

Daglig rengjøring

Tørk av fettfilteret med en oppvridd klut etter hver matlaging. Det krever svært liten innsats hver dag for å holde hetten ren og effektiv.