Daglig bruk og vedlikehold

Skap et undertrykk i kjøkkenet

Start alltid kjøkkenviften 5-10 minutter før du går
i gang med matlagingen, så er undertrykket klar
for et effektivt avtrekk når damp/fettos begynner å
utvikles. Når maten er ferdig kan du redusere hastigheten
og la kjøkkenviften gå i 10-15 minutter så
luften renses helt.
Det kan være fristende å åpne kjøkkenvinduet,
men la det være, det vil faktisk bare ”forstyrre”
luftsirkulasjonen rundt kjøkkenviften. Man skal
unngå dette for ellers så kan ikke kjøkkenviften
skape det undertrykket som netopp skal til for å
trekke dampen, lukten og matosen ut av kjøkkenet,
før den sprer seg til resten av boligen.
Men, vær oppmerksom på at skal være tilførsel
av frisk luft, f.eks. gjennom luftventiler eller en
døråpning. Har du samtidig tænt opp i peisen som
da også krever luft bør du la et vindu være åpent
i dette rommet.
 

Spar på strømmen

En kjøkkenvifte som går på høyeste trinn bruker
halvannen gang så mye energi som en kjøkkenvifte
som går på det laveste trinn. Høyeste trinn er
selvfølgelig noen ganger helt nødvendig å bruke,
særlig ved mye stekeos, f. eks. vann i pannen etter
steking. Men under helt normale forhold når det
kokes og stekes behøver nødvendigvis ikke det
høyeste trinnet brukes, forutsatt at kjøkkeviften
har etbalert et undertrykk allerede.
.

 

Gode avtrekksforhold

Virker kjøkkenviften ikke tilfredsstillende kan det skyldes
at avtrekksrøret har for mange ”knekker”, eller at
takhatten/veggrøret har for liten dimensjon i forhold
til avtrekksrøret.
Vær obs på !Fleksible avtrekksslanger skal strekkes
godt ut og og spjeldet som sitter i kjøkkenviften skal
ha fri tilgang til å åpne seg. Gode avtrekksforhold gir
en mest effektiv funksjon og dermed også et lavere
strømforbruk.
 

 

Kjøkkenvifte med glassoverflader

Kjøkkenviften rengjøres med en fuktig klut med
vanlig opvaskmiddel. Etterbehandles med SteelREN
Stålpuss. Glassplaten rengjøres med et alminnelig
glassvaskmiddel.
 

Daglig rengjøring

Det anbefales å tørke av fettfiltret med en klut/husholdningspapir
etter hver matlaging. Hvis din kjøkkenvifte
har et resirkulasjonsfilter bør du skifte dette ca.
1gang årlig, eller etter behov. Det krever faktisk en
veldig liten innsats hver dag for å holde din kjøkkenvifte
ren og effektivt. Her er noen enkle tips.
 

 

Stålkjøkkenvifte

 

Kjøkkenviften rengjøres med en fuktig klut med
vanlig opvaskemiddel. Etterbehandles med SteelREN
Stålpuss.
 

Lakeret kjøkkenvifte

Kjøkkenviften rengjøres med en fuktig klut med vanlig
opvaskmiddel. Bruk aldri noe som inneholder et
slipemiddel.
 

 

Metallfilter

 

Det er viktigt å rengjøre/vaske fettfiltrene minst
hver annen måned. Hvis filtret/ene er mye tilsmusset
av fett anbefales det å legge de i bløt, d.v.s.
varmt vann med oppvaskmiddel. Skyll disse etter
ca. 15 minutter og vask de deretter i oppvaskmaskinen.
Hvis de ikke er så mye tilsmusset holder
med vanlig hånd oppvask. Metallfiltre som vaskes
i oppvaskmaskin kan bli missfarget, men mister på
ingen måte sin effekt.
 

Aluminiumskjøkkenvifte

Kjøkkenviften rengjøres med en fuktig klut med
vanlig opvaskmiddel. Etterbehandles med SteelREN
Stål-puss.
 

 

Resirkulasjonsfilter

Et resirkulasjonsfilter kan ikke rengjøres men ska
skiftes ut. Hvor ofte avhenger av hvor mye og ofte
det stekes. Hvis kjøkkenviftens fettfiltre rengjøres
jevnlig kan du bergne å måtte skifte ut resirkulasjonsfilteret
1gang årlig.
 

 

Enkel rengjøring av Rustfritt stål, aluminium og glass

 

THERMEX har utviklet to effektive rense og vedlikeholdsprodukter

som egner seg spesielt godt til kjøkkenvifter i stål.